Laat je inspireren door onze gasten

Intro section button

Onze gasten aan tafel

Onder leiding van Patrick Nederkoorn gaan we in gesprek over de dilemma's waar leiders mee te maken krijgen. Onze gasten zijn allemaal leiders die bijzondere uitdagingen kennen door de kritiek op hun organisatie, milieu-uitdagingen, ontwikkelingen in de markt of ontwikkelingen in de samenleving.

Wij schuwen de discussie niet en willen vooral met de leiders in gesprek hoe zij tot bepaalde keuzes komen, hoe zij bijvoorbeeld de druk vanuit zowel aandeelhouders als personeel tot andere keuzes managen door de veranderlijke omstandigheden waarmee ze te maken krijgen.

asdestaatvanleiderschaphr_142__DSC8413

Onno Dwars - CEO Ballast Nedam Development

Onno Dwars verlegt grenzen als CEO van Ballast Nedam Development met als ultiem doel de wereld tot een betere plek te maken. Zijn morele kompas is leidend in alles wat hij doet waardoor leefomgevingen gevormd worden waar mens en natuur in harmonie kunnen samenleven.

"De niet gestelde vragen zijn het moeilijkste om te beantwoorden, maar wel de belangrijkste."

Mariëtte Hamer - Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld

Mariëtte Hamer moet als de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld bewustwording en een cultuurverandering creëren, want intimidatie en misbruik zijn niet acceptabel. Een onderwerp dat relevanter is dan ooit.

"Een inspirerend leider laat zien dat hij/zij integriteit en ethisch handelen op een voetstuk heeft staan."

Hans van den Berg - Managing Director Tata Steel

Hans van den Berg staat voor grote uitdagingen, Tata Steel moet zich aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid en gaan vergroenen. Wij zijn benieuwd welke dilemma’s hij op de korte en lange termijn op zijn pad ziet komen.

"Inspirerend leiderschap is voor mij een combinatie van standvastigheid, kwetsbaarheid en vertrouwen."

Janine Vos - Chief HR Officer Rabobank

Met een uitgesproken visie op de toekomst van werk én de toekomst van leiderschap geeft Janine Vos als Chief Human Resources Officer op een menselijke manier vorm aan de veranderingen waarmee de Rabobank te maken heeft. Welke dilemma’s komt zij hierbij tegen?

"Ik vind het inspirerend als een leider zijn ego en angst doorziet en koers durft te kiezen"

Hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen

Tijdens de Talkshow zullen Janka Stoker en Harry Garretsen verdiepende mini-colleges verzorgen waar zij vanuit een wetenschappelijk oogpunt kijken naar het thema dilemma's en leiderschap.

Zij zijn allebei als hoogleraar verbonden aan het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen. Hun jarenlange onderzoek naar leiderschap geeft waardevolle inzichten hoe leiders omgaan met onzekerheid en crisis. Welke impact heeft dit op goed leiderschap? Een interessante invalshoek -juist nu in deze onzekere tijden - waarin goed leiderschap essentieel is.

BeeldwebsiteJankaStokerenHarryGarretsen640x480
Duncan Ward

Duncan Ward - Chef Dirigent philharmonie zuidnederland

Duncan Ward is chef dirigent bij het symfonieorkest philharmonie zuidnederland. Als chef dirigent heeft hij de leiding over een grote groep musici. Hij is een motivator pur sang: hij motiveert mensen om het beste uit zichzelf te halen. Hij is veeleisend, maar met vertrouwen, vriendelijkheid en respect. Tijdens een digitaal intermezzo geven we een inkijk in zijn leiderschap. Welk vorm van leiderschap is er nodig een orkest te leiden? En met welke dilemma’s krijgt een chef dirigent te maken? We slaan een brug tussen het leiden van een orkest en het leiden van organisatie.

Meld je nu aan

Laat je inspireren en meld je aan voor de Talkshow op dinsdag 11 oktober. Kies of je de Talkshow digitaal via de livestream of live vanuit het theater wil bekijken en meld je gratis aan.

Op de hoogte blijven?

Ga zelf ook in gesprek met andere leiders en ontvang het laatste nieuws over De Staat van Leiderschap. Word lid van De Staat van Leiderschap LinkedIn Community. Het online netwerk waar wij samen met jou en andere leiders duiken in uitdagingen en vraagstukken rondom leiderschap anno nu. Meld je hier aan.

Scroll up