Laat je inspireren door onze gasten

Intro section button

Onze gasten aan tafel

Onder leiding van Patrick Nederkoorn gaan we in gesprek over het vraagstuk: hoe zorg je voor verbinding in een tijd van polarisatie? Onze gasten zijn leiders die verschillen weten te omarmen en verschillen positief weten te gebruiken om juist meer verbinding te realiseren. Het zijn bruggenbouwers die proberen het dialoog te bevorderen.

We schuwen de discussie niet en willen vooral met de leiders in gesprek over hun visie op polarisatie - én nog belangrijker - hun visie op verbinding. Hoe laten zij anderen inzien dat je ondanks alle verschillen nog steeds meer met elkaar gemeen hebt dat je denkt?

Patrick Nederkoorn

Sandra Molenaar – Algemeen Directeur Consumentenbond

Sandra Molenaar is sinds 2019 Algemeen Directeur van de Consumentenbond. De Consumentenbond zet zit al jaren in tegen misleiding en onrecht jegens consumenten. Persoonlijk én in haar functie als Algemeen Directeur neemt Sandra stelling in op duurzaamheid; een belangrijk thema binnen de Consumentenbond. Duurzaamheid is echter ook een onderwerp dat met regelmaat leidt tot polarisatie. Welke uitdagingen komt Sandra tegen? En hoe weet zij verbinding te creëren?

Shervin Nekuee – Organisatiesocioloog

Shervin Nekuee is onder andere socioloog, Senior-Adviseur Diversiteit en Inclusie Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, publicist, programmamaker en schrijver van De Perzische Paradox. Hij houdt zich al jaren bezig met diversiteit en inclusie. Shervin is geboren in Iran en op 19-jarige leeftijd het land ontvlucht omdat hij niet mee wilde vechten in de oorlog. Hoe zorg je volgens Shervin Nekuee voor inclusief leiderschap en voor meer culturele diversiteit aan de top? Hoe kan je verschillen juist omarmen en gebruiken?

Jacqueline Smit - Hoofdredactie NOS Sport a.i.

Jacqueline Smit is founder van RockportInk en is op dit moment bij de NOS lid van de hoofdredactie van NOS Sport. De focus van Jacqueline ligt bij de mensen, cultuur en de organisatie. Zij startte begin dit jaar als Interim Hoofd Sport na het vertrek van de hoofdredactie na berichten over grensoverschrijdend gedrag. Hoe weet zij een cultuurverandering teweeg te brengen? En hoe weet Jacqueline bruggen te bouwen binnen de organisatie?

Florian Brunsting – General Manager Getir en Gorillas

Sinds 2021 staat Florian Brunsting aan het roer van Getir, de pionier op het gebied van flitsbezorging. Florian is een succesvolle start-up ondernemer en heeft ervaring als hoofd van Uber Eats in Nederland. Welke rol hebben leiders volgens Florian in het realiseren van meer verbinding? En wat doet hij om polarisatie te reduceren en verbinding te creëren?

Hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen

Tijdens de Talkshow zullen Janka Stoker en Harry Garretsen verdiepende mini-colleges verzorgen waar zij vanuit een wetenschappelijk oogpunt kijken naar polarisatie, verbinding en leiderschap.

Zij zijn allebei als hoogleraar verbonden aan het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen. Hun jarenlange onderzoek naar leiderschap geeft waardevolle inzichten wat leiders kunnen doen om verbinding te stimuleren. 

Janka Stoker en Harry Garretsen

Erik Wegewijs - Oud Special Forces Operator

Je kent Erik Wegewijs van televisieprogramma’s zoals Special Forces VIPS en The Life Trail. Tijdens De Staat van Leiderschap willen we niet alleen inspireren door de ervaringen van leiders uit het bedrijfsleven, maar ook door andere disciplines van leiderschap. In een speciale bijdrage neemt Erik Wegewijs ons mee in zijn verhaal. Hoe kijkt deze Oud Special Forces Operator naar leiderschap en wat is zijn visie op polarisatie?

Erik Wegewijs

Meld je nu aan

Laat je inspireren en meld je aan voor De Staat van Leiderschap op dinsdag 7 november. Meld je nu gratis aan om het evenement via de livestream of in het theater bij te wonen.

Scroll up